Istanbul

Sejur Istanbul

5 zile / 4 nopti

de la 395 €/ persoana / pachet

 

Ziua 1 | Bucuresti – Istanbul

 • Intalnire cu conducatorul de grup pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul;
 • Transfer si cazare la hotel de 4*;
 • Dupa-amiaza, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup, pentru admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de catre sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume, construita in secolul al IV-lea si transformata, de catre turci, in moschee, dupa curerirea Constantinopolului, in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de cai si alte activitati sportive din perioada bizantina. Astazi este un parc faimos cu monumente reprezentative, precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II;
 • Turul continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica).

Ziua 2 | Istanbul – Biserica Sfanta Sofia, Basilica Cisterna (optional)

 • Mic dejun;
 • Astazi, va propunem vizitarea bisericilor Sfanta Sofia si Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a Cisternei Basilica – un rezervor subteran bizantin;
 • Dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita Palatul Topkapi – simbol al Imperiului Otoman, datand din secolul al XV-lea, si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii.

Ziua 3 | Istanbul – Palatul Dolmabahce si cele doua continente (optional)

 • Mic dejun;
 • Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza, apoi, podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului;
 • Dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.

Ziua 4 | Istanbul (zi libera). Insula Buyukada (optional)

 • Mic dejun;
 • Timp liber pentru plimbari si vizite individuale;
 • Optional, propunem o excursie de o zi pe Insula Buyukada, unde vom face un tur al insulei, plimbandu-ne printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. Aceasta excursie se va realiza in functie de conditiile meteorologice.
 • Seara, puteti opta pentru seara turceasca cu cina si spectacol traditional.

Ziua 5 | Istanbul – Bucuresti

 • Mic dejun;
 • Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi;
 • Dupa-amiaza, transfer la aeroport, pentru imbarcare pe cursa Tarom spre Bucuresti.

Servicii incluse:

 • Transport cu avionul Bucuresti – Istanbul si retur cu compania TAROM;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun inclus, la hotel 4*;
 • Transferuri aeroport – hotel / hotel – aeroport;
 • Tur pietonal al orasului Istanbul, de o jumatate de zi (3-4 ore), impreuna cu insotitorul de grup;
 • Insotitor roman de grup;
 • Taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform noilor valori ale acestor taxe.

NU sunt incluse:

 • Asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
 • Asigurarea storno (optionala) – se incheie odata cu contractul de comercializare al pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi). Tips-ul este o practica internationala optionala in Turcia si presupune achitarea unei sume de 10 euro/persoana, la sosirea in tara de destinatie;
 • Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • Bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Excursii optionale: 

 • Palatul Dolmabahce (inclusiv Haremul) si cele doua continente: 55 euro/persoana.
  Vom traversa podul Galata si vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Palatul, cu influente puternice europene, expune o colectie foarte valoroasa de antichitati, provenite din marile palate din Europa, precum si un candelabru impresionant. Urmeaza traversarea Podului Bosfor, care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, strabatem zona rezidentiala amplasata de-a lungul Bosforului si facem o oprire pe colina Aamlica, ce ofera o panorama spectaculoasa asupra Bosforului. Servicii incluse: transport autocar, intrare la Palatul Dolmabahce (inclusiv Haremul), ghid local, insotitor de grup in limba romana.
 • Croaziera pe Bosfor si vizitarea Bazarului Egiptean: 35 euro/persoana. Ne imbarcam pe vapor, in portul Eminonu. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera, vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile, construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597-1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca vechime. Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori, legume, rahat si baklavale. Servicii incluse: bilet vaporas, ghid local, insotitor de grup in limba romana.
 • Biserica Sfanta Sofia, Basilica Cisterna si Biserica Sfanta Irina: 50 euro/persoana. Se viziteaza Sfanta Sofia, Biserica Sfintei Intelepciuni care se numara printre cele mai mari realizari arhitectonice ale lumii. A fost construita de Justinian, intre anii 532-537 si a fost, de-a lungul timpului, catedrala, moschee, iar din anul 1935 a fost transformata in muzeu. In continuare, exploram Basilica Cisterna, un rezervor subteran bizantin, al carui tavan este sustinut de 336 coloane, fiecare de peste 8 metri inaltime. Ne continuam vizita cu Sfanta Irina (Aya Irini), singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee. Aceasta dateaza inca din secolul al VI-lea, iar la scurt timp dupa cucerirea musulmana a orasului, in 1453, biserica a fost inclusa in complexul Palatului Topkapi si folosita ca arsenal de catre otomani. Servicii incluse: transport cu tramvaiul, intrari la cele trei obiective turistice, ghid local, insotitor de grup in limba romana.
 • Insula Buyukada: 50 euro/persoana. Insulele Printilor – un arhipelag de noua insule din Marea Marmara, situate la distanta de aproximativ 10-15 km de Bosfor si care fac parte din zona asiatica a Istanbulului. Acestea au pastrat aceasta denumire, deoarece, in perioada bizantina, printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. Astazi, in Insula Buyukada (Insula Mare) pe care o vom vizita, se afla numeroase vile otomane din secolul XIX, majoritatea case de vacanta ale turcilor instariti, dar si ale unor personalitati ale Turciei (scriitori, filosofi, artisti). Vom realiza un tur al insulei, plimbandu-ne cu trasura printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. Servicii incluse: transport, bilet vaporas, plimbare cu trasura, pranz, ghid local, insotitor de grup in limba romana.
 • Seara turceasca: 50 euro/persoana. Seara turceasca va fi organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi incluse. In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala. Servicii incluse: transport, cina cu bauturi incluse, spectacol, insotitor de grup in limba romana.

NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minimum 25 participanti. Acestea sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Grup minim: 

Grupul format pentru aceasta calatorie trebuie sa fie format din minimum 25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 euro/ persoana. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 40 euro/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti inainte cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea in prealabil a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot avea un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Termene de plata:

 •  20% din pretul pachetului turistic – la inscriere;
 •  60% din pretul pachetului turistic – cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 •  20% din pretul pachetului turistic – cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Conditii de anulare / Penalizari:

 •  5% din pretul pachetului turistic – daca renuntarea se face intre 120 si 91 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic – daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic – daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic –  daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic – daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

Important! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara, care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri):

 • 20 euro/ adult/ dus-intors si 10 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasul Ploiesti, Giurgiu, Urziceni;
 • 25 euro/ adult/ dus-intors si 10 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasul Targoviste;
 • 30 euro/ adult/ dus-intors si 15 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Sinaia, Pitesti, Alexandria, Buzau;
 • 35 euro/ adult/ dus-intors si 15 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Predeal si Slobozia;
 • 40 euro/ adult/ dus-intors si 20 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Brasov si Calarasi;
 • 45 euro/ adult/ dus-intors si 20 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Focsani si Slatina;
 • 50 euro/ adult/ dus-intors si 30 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Constanta si Caracal;
 • 55 euro/ adult/ dus-intors si 30 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Craiova, Rm. Valcea, Braila, Galati, Tecuci, Fagaras;
 • 65 euro/ adult/ dus-intors si 35 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Tulcea si Bacau;
 • 70 euro/ adult/ dus-intors si 35 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasul Sibiu;
 • 80 euro/ adult/ dus-intors si 45 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasele Sighisoara si Medias;
 • 95 euro/ adult/ dus-intors si 50 euro/ copil 2-12 ani/ dus-intors din orasul Tg. Mures.

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile, la momentul rezervarii.

Observatii: 

 • Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport simplu, electronic sau temporar, valabile, cel putin, 6 luni de la incheierea calatoriei. De asemenea, toti copiii au nevoie de pasaport;
 • Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani;
 • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt in conformitate cu standardele locale;
 • Conform reglementarilor in vigoare, pentru a fi lasati sa iasa din tara, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu, cel putin, un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste), legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Alte informatii suplimentare le puteti gasi pe site-ul www.politiadefrontiera.ro;
 • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora, si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil, acesta trebuie sa nu fi depasit, la data inceperii calatoriei, varsta mentionata in program;
 • Distributia camerelor la hoteluri se efectueaza de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare. In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • In ultimii ani, tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate. De aceea, este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single. In consecinta, turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne, iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii, in anumite conditii obiective;
 • Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, actelor sau obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si, dupa caz, un ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu este obligatorie;
 • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
 • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori, dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate, cel tarziu, cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.